Henri Giraud Blanc de Craie, Champagne, Frankrijk

Dé mytische champagne uit Ay, net boven Epernay. Puur Chardonnay en prachtig gerijpt. Een levendige en intense mousse, gecombineerd met toast en de geur van steenfruit. Dit met een tikje citrus en een belegen, lange afdronk. Zeker een champagne om iets bij te eten. 

Weingut Odinstal Riesling Muschelkalk, Pflaz, Duitsland

Soms kom je iets tegen….Zo ook Odinstal, de beste jongeman op de wijnbeurs in Düsseldorf leren kennen en zijn wijnen geproefd. Wat een explosie aan smaak. Soms heb je gelijk de X factor, bij hun Riesling was het inderdaad gelijk spot on! Gelegen op de allerhoogste wijngaarden van de Pfalz op een ondergrond die eeuwenoud en mineraalrijk is. Daarnaast is Andreas niet bang om te experimenteren als het ten goede komt van de wijn. A must!

Joseph Colin Saint Aubin 1er Cru Les Frionnes, Bourgogne, Frankrijk

Als één van de zonen van Saint Aubin grootmeester is Joseph een absolute ster aan het segment. Saint Aubin, een gemeente in de Bourgogne, is in mijn opinie altijd zwaar ondergewaardeerd. Er worden niet alleen schaarse wijnen gemaakt, de kwaliteit is hier altijd meer dan geweldig. Hij werkt voor het grootste gedeelte biologisch en gebrukt ongeveer elk jaar 25% nieuw hout. Heel subtiel en zwoel, een verwend mondgevoel en een lange intense afdronk.

Chateau d’Armailhac, Pauillac, Frankrijk

Gelegen in de tuinen van het fameuze Mouton Rothschild aan de ene kant en aan de andere kant Chateau Pontet Canet is d’Armailhac een wijn die vaak in de schaduw staat van. Maar niets is minder waar als et gaat om kwaliteit. Onder aanvoering van de familie Rothschild, die sinds 1933 eigenaar zijn, floreert het wijnhuis meer en meer. Het is een geweldig glas wijn, elegant, complex zwoel en laat je gelijk merken dat je een wijn met een hoge standaard aan het drinken bent. Een klassieke blend van cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot. 

Wine & Soul Pintas 2016 Vintage Port, Porto, Portugal

Vintage port, het mag weer. Als je dit proeft met een mooi stuk kaas of dessert met chocolade weet je weer waarom dit zo lekker is. Stoer, sexy, elegant, zoet, fris en krachtig. Niets is zo’n smaakbommetje als mooie vintage port. Drink hem iets gekoeld, zo’n 15/16 graden en je hebt een wereldavond…..of….verstop hem in je wijnrek/wijnkast en haal hem er over zo’n 8 jaar eens uit….

Sorteer op
  • De Vier Van Rosier The Best Of 2020 | 5 pack
    De Vier Van Rosier The Best Of 2020 | 5 pack

    Henri Giraud Blanc de Craie, Champagne, FrankrijkDé mytische champagne uit Ay, net boven Epernay. Puur Chardonnay en prachtig gerijpt. Een levendige en intense mousse, gecombineerd met toast en de geur van steenfruit. Dit met een…

    € 315,00
© 2020 - 2021 DrinkChardonnay.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.